Jonathan – Reality Check

 

IF NOT NOW, THEN WHEN?

Als je een gemiddelde christen zou vragen of hij verlangt naar een beweging van God waarbij massaal mensen tot geloof en herstel komen dan zou 9 van de 10 ja zeggen. Als je diezelfde persoon vraagt wat hij daar nu zelf aan bijdraagt wordt het stil. Reality check: die persoon zijn jij en ik. Het is een ding om te verlangen naar iets en een ander om hier zelf deel van te zijn. God zoekt door alle eeuwen heen naar mensen die Hij kan gebruiken om tot zijn doel te komen. De Bijbel zegt dat Zijn ogen over de hele aarde gaan, om krachtig bij te staan bij hen, wiens hart volledig naar Hem uit gaat (2 Kronieken 16:9). Het balletje ligt dus niet bij God, maar bij ons. Ik heb ontdekt dat we vaak liever naar morgen uitstellen wat God vandaag van ons vraagt.

Misschien herken jij je wel in een van de volgende uitspraken:
– als ik het wat rustiger heb dan ga ik meer tijd voor God nemen
– als ik mijn studie heb afgerond dan ga ik dienen in de kerk
– als ik voldoende geld heb dan ga ik mijn tienden geven
als ik de loterij heb gewonnen dan ga ik mijn dromen volgen

De realiteit is vaak dat uitstel leidt tot afstel. Als iets vandaag niet belangrijk genoeg voor je is, waarom zou het dan morgen of over een jaar anders zijn?
De Bijbel zegt hier iets moois over:

‘Iemand die steeds op de wind let, zal nooit zaaien. En iemand die steeds op de wolken let of het niet gaat regenen, zal nooit maaien.’
‭‭PREDIKER‬ ‭11:4‬ ‭BB‬‬

In de Amplified vertaling staat er bij: wie steeds op de juiste omstandigheden wacht zal nooit zaaien. Een ding is zeker: als je nooit zaait, ga je ook nooit oogsten.
De realiteit is dat het je eigenlijk nooit gaat uitkomen om jezelf weg te geven. Je gevoel gaat nooit tegen je zeggen: laat ik vanaf vandaag niet meer voor mezelf leven. Daarom is het zo belangrijk om je geloof te activeren:
kies er voor om Gods woord boven je gevoelens te zetten
Kies er voor om Gods plan boven jouw planning te plaatsen
Kies er voor voor om te zaaien/investeren in Gods Koninkrijk met je tijd, gaven en talenten en je portemonnee

If not now, then when?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *