Erick – Staat jouw geloof aan?

 

Staat jouw geloof aan?

Omdat schaduwen willen verbergen waar liefde ligt,
lichten we samen heel de ruimte op omdat die liefde in ons zit.
Omdat die liefde in ons zit, richten we het licht op de wereld.
Een boodschap gericht aan een ieder die dit mist.

Als jouw licht aan staat, zorg dan dat je niet stil zit.

Sommige dagen eindigen voordat ze begonnen zijn. Onjuiste verwachtingen op wat voor manier dan ook zijn hier veelal de oorzaak van. Doelen die niet haalbaar lijken en beloftes die niet worden nagekomen zijn drempels die wij allemaal kennen. De wens naar morgen werkt alleen maar tegen ons. Deze continue zoektocht naar toekomstige voldoening is misschien wel de grootste dief van onze kostbare tijd. Dit lijkt ongevaarlijk. Het tegendeel is waar, een onjuiste geloofsinvulling vandaag is niet alleen een serieuze zorg voor later.

Het klopt dat onze omgeving veel van ons vraagt. Meer dan eens zijn wij geneigd de wereld meer te geven dan wie wij zijn. Zou jij je energie en geduld nog steeds zo verdelen wanneer je beseft dat de aarde slechts een tijdelijk onderkomen is? Onze houding creeërt namelijk het grootste gedeelte van een mogelijkheid; een kans om beter te worden met God. De meeste christenen weten dat een ontwikkeling met Hem van onschatbare waarde is. Alleen het delen van dit toekomstperspectief met collega’s, sportvrienden en kennissen blijkt soms een brug te ver.

Ben jij een christen en twijfel je aan het belang van je houding? Dan wil ik aangeven dat de tafel gedekt is. Onze Vader heeft gekookt, dus het belooft wat. Als Gods kinderen wachten we netjes totdat de gasten hebben opgeschept. Als zij dat niet doen, dan bieden wij het aan. De zegen staat op tafel en jouw gasten zijn je kennissen en vrienden die niet echt weten wie Hij is. Wacht niet te lang. Je laat het eten thuis toch ook niet koud worden?

Ben jij benieuwd waar gelovigen hun inspiratie en voldoening vandaan halen? Dan wil ik je meegeven dat je welkom bent. Voel je nergens toe verplicht. De beschaving waarin wij samen leven ken jij waarschijnlijk ook als geweldig en verschrikkelijk tegelijk. Hopelijk voel je je sterk en gelukkig maar ook jij hebt je betere en mindere dagen. Je werkt misschien aan een toekomst maar kent de onzekerheid van het leven. Er is een boodschap voor jou speciaal. Er is een belofte gedaan door “iemand” die Zijn leven gaf om anderen te helpen. Laat je overtuigen van een mate van zekerheid die niemand anders jou kan geven.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *